REGNBÅGS-RABULISTERNA

och

Göteborgs Queerinstitut

anstiftar

SVART REGNBÅGSKRAVALL

16/5 kl 13, operan

Kom och "promenera" med oss!

Joina svarta blocket och fixa en promenadseger för queerkommunismen.

Vi regnbågsrabulister deltar i årets regnbågspromenad under svarta fanor.

Promenader kan vara trevliga, men de brukar inte förändra så mycket.

Vi kräver att sexualpolitik alltid ska vara ett hot mot rasism, kapitalism och inte minst patriarkat. Vi säger ja till samhällsomstörtande politik, men nej till anpasslig terapi.

Vi är ett svart block som utgör en symbolisk (men ganska konkret) referens till den politik som regnbågsliberalismen försöker förringa, diskvalificera och avskriva. Vi förenas av att vi påtalar det som de vill avföra från dagorningen; att heterosexismen är förenad med rasism, sexism och kapitalism; att kampen mot nationalstat, köttindustri och löneslaveri är viktigare för våra queera liv, än ett sponsoravtal med något PR-hungrigt företag.

Vi har inget emot samkönat äktenskap (förutom att det riskerar legitimera och förstärka världshistoriens mest förtryckande institution) men äktenskapsvurmen har alldeles för länge tillåtits skymma de riktiga frågorna som t.ex: fri asyl, ekonomisk jämlikhet och införandet av mansskatt.

Vi vill synliggöra den queera potentialen i det avvikande, inte lära oss leva upp till normsamhällets förväntningar. Vi gräsrotsaktivister utgör queerrörelsens centrum. Ingen heteromedlöpare har mandat att tala för oss, och hbt-rörelsen kan inte ostraffat få utdefiniera oss.

Pridekonceptet har spelat ut sin strategiska poäng och riskerar bli en tvångströja. Vi vill inte använda mångfaldens flagg för att införa likriktning. Vi vägrar flirta med stat och kapital. Vi tror på en solidarisk, självorganiserad revolution.

Vi inser att frigörelse är hundra gånger mer värt än acceptans, och att ingen tjänar på att kallas hbt. Om vi låter världens hungriga svälta medan vi firar ännu en glad regnbågsköpfest, eller låter oss sponsras av vaktbolag samtidigt som gränserna till den rika världen stängs allt mer, blir det tydligt vems sida vi står på. Alla som röstar på alliansen är straighta.

Hbt-jolmarna är oinformerade, oinspirerade och oorganiserade. Vi queeranarkister avgår med promenadseger!

Svart kan vara så mycket: inte bara aktivistsvart, utan även gärna galasvart, glamsvart, rocksvart, nunnesvart, sorgsvart, sambasvart, satanssvart etc. (naturligtvis platsar enstaka lila eller rosa detaljer)

Vi vill vara så många som möjligt och vill mobilisera inte bara queers, utan alla som vill visa sitt stöd för oss och vår viktiga kamp. (typ alla som känner sig antikapitalistiska och hårda)

Vi kommer att ha en stor ljudbil som spelar radikal, antiheterosexuell, dansant musik. det blir också arg agitation från högtalarna, och mycket slagord och talkörer i demon. Flygblad, banderoller, confetti och såpbubblor, gatukoreografi, flaggor och musikalframförande.